Open submenu

Over ons

WoesteLand is de jongerenafdeling van IVN. IVN is een non-profit organisatie van vrijwilligers en beroepskrachten die jong en oud overal de natuur wil laten beleven. Men werkt vooral in lokale afdelingen, maar er zijn ook landelijke werkgroepen. WoesteLand is daar één van. WoesteLand is voor en door jongeren. Al onze activiteiten worden door jongeren georganiseerd en begeleid.

WoesteLand richt zich op jongeren van 12-30 jaar. In de activiteiten, voornamelijk met vakanties en werkweekenden, willen we vorm geven aan duurzame ontwikkeling door vrijwilligerswerk in de natuur te doen. Daarnaast eten we vegetarisch en biologisch. WoesteLand heeft geen winstoogmerk.

 

Het programma

Iedere activiteit wordt opgebouwd rond een thema, dat als een rode draad door het programma loopt. ’s Ochtends en/of ’s middags doen we vrijwilligerswerk in de natuur, zoals hooien, plaggen of boompjes steken. Maar dat is niet alles. Er zijn workshops en creatieve activiteiten, we gaan de omgeving verkennen en zitten gezellig rond een kampvuurtje. Ook is er ruimte voor jouw inbreng. Het eten wordt door de begeleiding met hulp van de deelnemers klaargemaakt.

De begeleiding

WoesteLand-activiteiten worden begeleid door enthousiaste vrijwilligers, die het leuk vinden om er voor jou en samen met jou een onvergetelijke vakantie van te maken. De begeleiders zijn jong en zelf ook mee geweest als deelnemer. Ze weten precies wat jij leuk vindt en staan altijd voor je klaar. Maar de vakanties zijn niet overgeorganiseerd; er is elke dag genoeg vrije tijd om te ontspannen, de omgeving te verkennen of een spelletje te doen. De begeleiders hebben trainingen gevolgd en ervaring in het begeleiden van groepen jongeren. Tijdens de activiteiten zijn altijd begeleiders met een EHBO-diploma aanwezig. Alle begeleiders hebben een VOG.