WoesteLand

WoesteLand is de jongerenafdeling van IVN. IVN is een non-profit organisatie van vrijwilligers en beroepskrachten die jong en oud overal de natuur wil laten beleven. Men werkt vooral in lokale afdelingen, maar er zijn ook landelijke werkgroepen. WoesteLand is daar één van. WoesteLand is voor en door jongeren. Al onze activiteiten worden door jongeren georganiseerd.

WoesteLand richt zich op jongeren, voornamelijk met vakanties en werkweekenden. In de activiteiten willen we vorm geven aan duurzame ontwikkeling door vrijwillerswerk in de natuur te doen en vegetarisch en biologisch te eten. Uiteraardheeft WoesteLand geen winstoogmerk.

De begeleiding

WoesteLand-activiteiten worden begeleid door enthousiaste vrijwilligers, die het leuk vinden om er voor jou en samen met jou een onvergetelijke vakantie van te maken. De begeleiders zijn jong en zelf ook mee geweest als deelnemer. Ze weten precies wat jij leuk vindt en staan altijd voor je klaar. Maar de vakanties zijn niet overgeorganiseerd, er is elke dag genoeg vrije tijd om te ontspannen, de omgeving te verkennen of zelf een spelletje te doen. De begeleiders hebben trainingen gevolgd en ervaring in het begeleiden van natuur- en cultuur-activiteiten voor groepen jongeren. Tijdens de activiteiten zijn altijd begeleiders met een EHBO-diploma aanwezig.

Het programma

Iedere activiteit wordt opgebouwd rond een thema, dat als een rode draad door het programma loopt. Er zijn workshops en creatieve activiteiten, maar er is ook veel ruimte voor jouw inbreng. ’s Ochtends of ’s middags doen we vaak vrijwilligerswerk in de natuur, zoals hooien, plaggen of boompjes steken. Het eten wordt door de begeleiding met hulp van de deelnemers klaargemaakt.

Kerngroep

Het dagelijks bestuur van WoesteLand wordt verzorgd door de kerngroep. De kerngroep leden van links naar rechts:

De kerngroep is bereikbaar voor alle problemen of vragen voor, tijdens of na een WoesteLand activiteit. Ook kun je de kerngroep benaderen op het algemene email adres: kerngroep@woesteland.nl.

De geschiedenis

Vroeger heette de werkgroep WvK (Werkgroep voor Kampbegeleiders). Later besloot men dat alle begeleiders ook jongeren moesten zijn en noemde men de werkgroep IVN-Jong. Sinds 2001 wordt de naam WoesteLand gebruikt voor publiciteit. Sinds 2005 zijn we officieel een afdeling met de naam WoesteLand.