Vitamine Zee

Direct aanmelden
Datum
30 juli 2021 t/m 7 augustus 2021
Locatie
Fort Ellewoutsdijk (Zeeland)
Doelgroep
16 t/m 30 jaar
Prijs
€ 130,-

Droom jij al van lange zomerdagen in de natuur, overstroomd met vitamine-zee? Iedereen kan in deze tijden wel wat extra vitamientjes gebruiken, dus vul jouw vitamine-voorraad aan op vakantie met WoesteLand en ga mee met Vitamine Zee.

Deze zomerse week staat – je raadt het al – in het teken van de zee. We reizen af naar het zuidelijke Zeeland, waar we zoden aan de dijk zetten en de natuur een handje zullen helpen. We leren over de zee met haar zoute golven vol leven die zo’n groot deel van onze aarde in beslag neemt, over het spel tussen mens en zee die elkaar wederzijds beïnvloeden. De stijging van de zeespiegel, verzilting en vervuiling: wat kunnen wij hiertegen doen? Deze week steken we natuurlijk ook vooral onze handen uit de mouwen en gaan we actief bezig met het onderhouden van onze natuur: voor ons geen zee te hoog!

In de zeeën van tijd van deze week, hebben we naast werken en lekker eten genoeg tijd over om te baden in de zon en de zee, elkaar op de proef te stellen met spellen en te genieten van elkaars gezelligheid. Ontdek de Zeelandse natuur tijdens Vitamine Zee!

Het dagprogramma ziet er ongeveer als volgt uit: we staan om 7 uur op en ontbijten gezamenlijk voor we gaan werken. Wat we precies gaan doen hangt af van wat de lokale natuurbeheerder nodig heeft. Voor voorbeelden van het vrijwilligerswerk dat we doen zie vrijwilligerswerk-in-de-natuur. We werken tot een uur of 3. Na het werk helpen een paar deelnemers met het koken. ’s Avonds eten we samen en brengen we de avond binnen of buiten door met spelletjes, warme chocolademelk of een koud biertje, een creatieve activiteit, een wandeling, treasure hunt enz. We zoeken een prettige balans tussen vrije tijd en groepsactiviteiten.
Verder heeft ieder kamp een overkoepelend thema waar het hele weekend aandacht aan zal worden besteed. Deze keer gaan we het dus over de zee hebben: over de stijging van de zeespiegel, verzilting en vervuiling en natuurlijk wat kunnen wij hiertegen doen?

FAQ

MAAK ALVAST KENNIS MET DE BEGELEIDERS

Thijs Desain
Toen ik voor het eerst met Woesteland aankwam op de kampeerboerderij op Schiermonnikoog, voelde het meteen als thuis: ik hoor erbij, deze plek en deze mensen horen bij mij. De combinatie van fijne mensen, leuk werk, buitenlucht, diepe gesprekken, vrolijk zingen en meer goede dingen des levens zorgen dat ik elke keer weer uitkijk naar de volgende Woesteland-activiteit.

#woesteland

Volg ons op social media

Copy link
Powered by Social Snap