Gecanceld: Mythen en Zagen

Direct aanmelden
Datum
18 februari 2022 t/m 20 februari 2022
Locatie
Ruurlo, Muldersweg
Doelgroep
16 t/m 30 jaar
Prijs

Het voorjaar kan elk moment beginnen en de knotwilgen hebben weer onze hulp nodig. In de prachtige omgeving van de Achterhoek gaan we Sjef helpen met het snoeien van knotwilgen. Sjef is een man met een baard nog langer dan zijn ervaring in natuurbeheer. Sprookjesachtig? Jazeker! Naast vrijwilligerswerk in de natuur staat dit weekend in het thema van ons laten verleiden door prinsen op witte paarden, griezelen om heksen en ons laten meenemen naar schitterende fantasieën.

We gaan dit weekend wilgen  knotten. Deze bomen groeien erg snel en waren vroeger belangrijk als hout bron. Nu zijn ze vooral belangrijk voor de cultuurhistorie van het landschap en voor allerlei dieren zoals steenuiltjes, die er graag in wonen. Als knotwilgen echter niet onderhouden worden, worden de takken te zwaar en scheurt de boom in stukken. Het onderhoud dat wij gaan doen moet dit dus voorkomen. Hoewel het tegenwoordig een toevallig voordeel en geen doel op zich is, zullen we door dit zagen wel veel mooi brandhout verzamelen. En het toeval wil dat we verblijven in een gebouw met een houtkachel.

Na het werk is er een programma in het teken van sprookjes, verhalen, mythen en legenden. Verder zal je genoeg tijd hebben om een boek te lezen of een spelletje te spelen. Hulp met het koken wordt natuurlijk ook altijd gewaardeerd.

Wil je mee? Geef je dan zo snel mogelijk op, want er kunnen een beperkt aantal mensen mee. Wil je dat je beste vriendin, je buurman of je postbode mee gaan? Deel dit evenement dan nu op social media:

FAQ

Deze mensen maken dit weekend mogelijk

Wytse
Het was een goede ervaring, leuke mensen en en gezellige beestenboel! Ik kan het aan iedereen aanraden!
Charlotte
Ik ben deze zomer na jaren weer meegeweest met Woesteland, en het voelt nog steeds als een warm bad. Woesteland biedt je de kans om de mooiste plekken van Nederland (en daarbuiten) te ontdekken, waardevolle en leerzame connecties op te doen, en biedt je vooral heel veel plezier, gezelligheid, spelletjes, kampvuur, natuurweetjes, buiten zijn en nieuwe vriendschappen.
Ingeborg
Op kamp met Woesteland is een heerlijke, bijzondere ervaring. Al vanaf de eerste keer dat ik er als nieuwkomer bij was, voelde ik me helemaal welkom in de groep. Ook daarna, al zat er meer dan een jaar tussen, is op kamp altijd weer terugkomen in de warme, gezellige bubbel. De sfeer bij Woesteland is moeilijk te beschrijven, en daarom juist het beleven waard!

#woesteland

Volg ons op social media

Share via
Copy link
Powered by Social Snap