Terug naar de Boertijd

Direct aanmelden
Datum
18 juli 2021 t/m 24 juli 2021
Locatie
Balloo, Drenthe
Doelgroep
16 t/m 30 jaar
Prijs
€ 110,-

Vroeger was alles beter zegt men vaak. Maar is technologie vooruitgang of verliezen we hierdoor juist het contact met de natuur? We duiken deze zomer in het verleden, genieten van het heden en werken aan de toekomst. Als nomaden strijken we met al onze tentjes neer in het Drentse Aa gebied bij het Balloërveld.
Hier zullen we zien en zelf ondervinden hoe landschappen zich veranderen. Deze omgeving wordt al heel lang bewoond. Eerst door Neanderthalers, later ook door de moderne mens. In de vele hooilandjes rondom de beken in het gebied zie je nog hoe hier al honderden jaren lang  landbouw werd bedreven. In dit gebied groeien allerlei prachtige planten, waaronder veel orchideeën en wonen er zeldzame dieren, zoals de wolf, de bever, de otter en de kamsalamander.

Door samen met Staatsbosbeheer natuur werk te doen zie je hoe zij deze “half natuur” onderhouden en verbeteren. Daarnaast testen we wie het beste kan boeren in onze eigen moestuintjes en bij een kampvuurtje discussiëren hoe het toekomstige (boeren)landschap moet worden: balkontuin/voedselbos/megastallen/monocultuur?

Dus wil je even weg van je kamer en computer en juist genieten van het gras en groen kom mee terug naar de (b)oertijd.

Overdag gaan we aan het werk. Dat doen we in ruil voor ons verblijf en vooral ook omdat we de natuur een handje willen helpen. Het werk is afwisselend en allemaal in de natuur, van hooien en maaien, tot het zagen van berkjes op de heide en het snoeien van bomen die over wandelpaden groeien.

Naast het werk gaan we een aantal middag- of avondactiviteiten doen. Dat kan bijvoorbeeld een excursie, een discussieavond (over hoe we de landbouw kunnen verbeteren bijvoorbeeld) of een spel zijn. Daarnaast is er ook genoeg vrije tijd, bijvoorbeeld om een boek te lezen, een spelletje te doen of een schapen te spotten op het Balloërveld of misschien zelfs bevers in de beken.

FAQ

MAAK ALVAST KENNIS MET DE BEGELEIDERS

Thijs Desain
Toen ik voor het eerst met Woesteland aankwam op de kampeerboerderij op Schiermonnikoog, voelde het meteen als thuis: ik hoor erbij, deze plek en deze mensen horen bij mij. De combinatie van fijne mensen, leuk werk, buitenlucht, diepe gesprekken, vrolijk zingen en meer goede dingen des levens zorgen dat ik elke keer weer uitkijk naar de volgende Woesteland-activiteit.
Danielle
Woesteland, 27-12-2016 t/m 30-12-2016. Schiermonnikoog, mijn eerste kampje. Wat heb ik gelachen, gewerkt en geslapen. Maar vooral… genoten! Meegenomen door een bijzonder iemand, terecht gekomen tussen alleen maar bijzondere mensen. Bijzonder toffe mensen!! Niet alleen de gezelligheid, maar ook de natuur en het gezonde eten brachten nieuwe kracht. Wetend dat dit alles voor een goed doel is, het milieu én mezelf. Schiermonnikoog, hopelijk niet mijn laatste kampje. Dank voor alles!
Linde
Met Woesteland kies je voor een actieve vakantie waarbij je je laat verrassen door al wat de natuur te bieden heeft. Je komt op de mooiste plekken binnen en buiten Nederland waar je leert over de cultuurhistorie en wat er groeit en bloeit. Stroop je mouwen op en duik de begroeiing in om een berk om te zagen, ga jutten langs de vloedlijn of haal een hek neer om gebieden met elkaar te verbinden. Na een uitdagende en gezellige week keer je vervolgens vol verhalen terug naar huis!

#woesteland

Volg ons op social media

Copy link
Powered by Social Snap