Tussen muizen, grutto’s en de hoeve

Direct aanmelden
Datum
20 augustus 2021 t/m 23 augustus 2021
Locatie
Naoberhoeve, Echten, Drenthe
Doelgroep
16 t/m 30 jaar
Prijs
€ 35,-

Het gaat in Nederland niet goed met de vogels, insecten, bloemen en andere soorten die afhankelijk zijn van het boerenlandschap. Dat staat in schril contrast met de jaren 30. Toen agricultuur juist zorgde voor de hoogste biodiversiteit die we ooit hebben gehad in Nederland. Bij sommige boeren is de diversiteit echter nog steeds veel hoger dan in de rest van Nederland. Tijdens dit weekend gaan we aan het werk op zo’n boerderij. Op de Naoberhoeve wordt al lange tijd biologisch dynamische landbouw bedreven en dat zie je terug. De velden staan bijvoorbeeld vol met klavers en andere bloemen. Een prachtige plek dus om aan het einde van de zomervakantie de handen uit de mouwen te steken en om te bekijken wat er allemaal kan leven in boerenland.

Overdag gaan we aan het werk. Dat doen we in ruil voor ons verblijf en vooral ook omdat we met dit project willen helpen. Omdat de hoeve zo divers is, is het werk dat we er doen vaak ook afwisselend. Afhankelijk van wat er moest gebeuren hebben we in het verleden bijvoorbeeld geholpen met het planten van venkel, koeien ophalen uit het land, yoghurt maken, onkruid wieden en het bouwen van een vuurplaats.

Naast het werk gaan we een aantal middag- of avondactiviteiten doen. Dat kan bijvoorbeeld een excursie, een discussieavond (over hoe we de landbouw kunnen verbeteren bijvoorbeeld) of een spel zijn. Daarnaast is er ook genoeg vrije tijd, bijvoorbeeld om een boek te lezen, een spelletje te doen of een kalfje te knuffelen.

FAQ

Maak alvast kennis met de begeleiders

Thijs Desain
Toen ik voor het eerst met Woesteland aankwam op de kampeerboerderij op Schiermonnikoog, voelde het meteen als thuis: ik hoor erbij, deze plek en deze mensen horen bij mij. De combinatie van fijne mensen, leuk werk, buitenlucht, diepe gesprekken, vrolijk zingen en meer goede dingen des levens zorgen dat ik elke keer weer uitkijk naar de volgende Woesteland-activiteit.
Danielle
Woesteland, 27-12-2016 t/m 30-12-2016. Schiermonnikoog, mijn eerste kampje. Wat heb ik gelachen, gewerkt en geslapen. Maar vooral… genoten! Meegenomen door een bijzonder iemand, terecht gekomen tussen alleen maar bijzondere mensen. Bijzonder toffe mensen!! Niet alleen de gezelligheid, maar ook de natuur en het gezonde eten brachten nieuwe kracht. Wetend dat dit alles voor een goed doel is, het milieu én mezelf. Schiermonnikoog, hopelijk niet mijn laatste kampje. Dank voor alles!
Anne
Woesteland is een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn en meer over jezelf zult leren. Het is de gekste en leukste groep mensen die je kan ontmoeten en het gekke en leuke aan jou wordt aangemoedigd.

#woesteland

Volg ons op social media

Copy link
Powered by Social Snap