Tussen muizen, grutto’s en de hoeve

Direct aanmelden
Datum
20 augustus 2021 t/m 23 augustus 2021
Locatie
Naoberhoeve, Echten, Drenthe
Doelgroep
16 t/m 30 jaar
Prijs
€ 35,-

We werken, chillen en genieten van de natuur op de Naoberhoeve, een biologisch dynamische boerderij in Drenthe.
De landbouw van de jaren 30 zorgde voor de hoogste biodiversiteit die we ooit hebben gehad in Nederland. Tegenwoordig gaat het in Nederland niet goed met de vogels, insecten, bloemen en andere soorten die afhankelijk zijn van het boerenlandschap. Gelukkig is de biodiversiteit bij sommige boeren nog veel hoger dan in de rest van Nederland. Tijdens dit weekend gaan we aan het werk op zo’n boerderij waar het juist wel goed gaat.  De velden staan bijvoorbeeld vol met klavers, madeliefjes, vogelmuur en andere bloemen. Een prachtige plek dus om aan het einde van de zomervakantie een lang weekend te helpen met planten, wieden, kippenvoeren en wat er verder nog meer moet gebeuren. Naast het helpen bij het boerderijwerk kijken we wat er allemaal op zo’n biologisch dynamische boerderij groeit, fladdert, zoemt, kwaakt, vliegt, kruipt, bloeit, tjirpt en graaft.

Overdag gaan we aan het werk. Dat doen we in ruil voor ons verblijf en vooral ook omdat we met dit project willen helpen. Omdat de hoeve zo divers is, is het werk dat we er doen vaak ook afwisselend. Afhankelijk van wat er moest gebeuren hebben we in het verleden bijvoorbeeld geholpen met het planten van venkel, koeien ophalen uit het land, yoghurt maken, onkruid wieden en het bouwen van een vuurplaats.

Naast het werk gaan we een aantal middag- of avondactiviteiten doen. Dat kan bijvoorbeeld een excursie, een discussieavond (over hoe we de landbouw kunnen verbeteren bijvoorbeeld) of een spel zijn. Daarnaast is er ook genoeg vrije tijd, bijvoorbeeld om een boek te lezen, een spelletje te doen of een kalfje te knuffelen.

FAQ

Maak alvast kennis met de begeleiders

Danielle
Woesteland, 27-12-2016 t/m 30-12-2016. Schiermonnikoog, mijn eerste kampje. Wat heb ik gelachen, gewerkt en geslapen. Maar vooral… genoten! Meegenomen door een bijzonder iemand, terecht gekomen tussen alleen maar bijzondere mensen. Bijzonder toffe mensen!! Niet alleen de gezelligheid, maar ook de natuur en het gezonde eten brachten nieuwe kracht. Wetend dat dit alles voor een goed doel is, het milieu én mezelf. Schiermonnikoog, hopelijk niet mijn laatste kampje. Dank voor alles!
Anne
Woesteland is een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn en meer over jezelf zult leren. Het is de gekste en leukste groep mensen die je kan ontmoeten en het gekke en leuke aan jou wordt aangemoedigd.
Linde
Met Woesteland kies je voor een actieve vakantie waarbij je je laat verrassen door al wat de natuur te bieden heeft. Je komt op de mooiste plekken binnen en buiten Nederland waar je leert over de cultuurhistorie en wat er groeit en bloeit. Stroop je mouwen op en duik de begroeiing in om een berk om te zagen, ga jutten langs de vloedlijn of haal een hek neer om gebieden met elkaar te verbinden. Na een uitdagende en gezellige week keer je vervolgens vol verhalen terug naar huis!

#woesteland

Volg ons op social media

Copy link
Powered by Social Snap