VOL – Mammoeten op Schier

Direct aanmelden
Datum
27 december 2022 t/m 1 januari 2023
Locatie
De Branding, Schiermonnikoog
Doelgroep
16 t/m 30 jaar
Prijs
€ 32 euro per nacht
160 euro heel kamp

Soms spoelen er botten aan op het strand van Schiermonnikoog. Relieken van lang geleden toen Noord-Nederland was bedenkt met gletsjers, mensen hooguit een seizoen door Nederland heen trokken en mammoeten over de bodem van de Noordzee liepen.

Overdag helpen we Natuurmonumenten met vrijwilligerswerk in de natuur in het prachtige Nationaal Park Schiermonnikoog. We zullen een dag plastic van het strand halen en oprukkende struiken en boompjes weghalen om de orchideeënweitjes te ontzetten. ‘S avonds wanen we ons in het pleistoceen. We spotten gletsjers en wolharige neushoorns en hebben het over de schommelingen in het klimaat die ijstijden kunnen veroorzaken.

Deze week zal een invalweek zijn, dat betekend dat je bij opgave aangeeft welke dagen je komt. Je kan 1 nachtje komen, 2 nachten…  Of zelfs de hele week. We slapen op de kampeerboerderij van boer Piet, deze keer in groepsverblijf ‘paal 18’.

Vrijwilligerswerk in de Natuur

Overdag gaan we aan het werk voor Natuurmonumenten. We zullen oprukkende struiken en boompjes weghalen om de orchideeënweitjes te ontzetten. Eén dag gaan we geen duinvallei in, maar het strand op. Gewapend met vuilniszakken en handschoenen ruimen we al het aangespoelde plastic op. Vaak vinden we op zo’n dag allerlei interessante dingen zoals flessenpost. Wie weet is dit het jaar dat we een aangespoelde mammoetslagtand vinden. Voor meer informatie zie: Natuurwerk bij WoesteLand

Groepsspellen en excursies

Naast het werk zullen we met de hele groep een spel spelen of op excursie gaan. Er is natuurlijk ook vrije tijd om een boek te lezen, het dorp in te gaan, een wandeling te maken of spelletjes te spelen.

We eten met z’n allen en hulp met koken wordt altijd gewaardeerd.

Wanneer kom je?

Deze week zal een invalweek zijn, dat betekend dat je bij opgave aangeeft welke dagen je komt. Je kan 1 nachtje komen, 2 nachten…  Of zelfs de hele week.

We beginnen de 27e, we halen die dag de eerste deelnemers op van de boot. Vanaf daar lopen we naar onze accommodatie (of als je heel veel bagage hebt kan je ook op eigen gelegenheid met de bus). Na het nieuwe jaar te hebben ingeluid, gaan we op 1 januari na het ontbijt opruimen en schoonmaken zodat we met de boot weer terug naar het vaste land kunnen.

Opgeven

Wil je mee? Geef je dan zo snel mogelijk op, want er kunnen een beperkt aantal mensen mee. Wil je dat je beste vriendin, je buurman of je postbode mee gaan? Nodig die dan vooral ook uit!

FAQ

De begeleiders

Maak alvast kennis met het team dat deze week organiseert en in goede banen zal leiden

Maaike
Als eerste kamp was dit een goede introductie, de locatie was vooral erg fijn ivm de rust op het veld en in het bos.
Auke
De eerste keer WoesteLand is meteen een bevrijding van de drukte en je leert ook best veel door in de natuur te werken met begeleiding. Alle mensen zijn aardig, behulpzaam en milieubewust. En heel lekker eten!
Koen
Het was echt een superleuk kamp! Hele gezellige mensen en duidelijke en toffe werkzaamheden.

#woesteland

Volg ons op social media