Mammoeten op Schier – Geannuleerd

Direct aanmelden
Datum
11 december 2021 t/m 13 december 2021
Locatie
De Branding, Schiermonnikoog
Doelgroep
16 t/m 30 jaar
Prijs

Deze activiteit is helaas geannuleerd.

Soms spoelen er botten aan op het strand van Schiermonnikoog. Relieken van lang geleden toen Noord-Nederland was bedenkt met gletsjers, mensen hooguit een seizoen door Nederland heen trokken en mammoeten over de bodem van de Noordzee liepen.

Overdag gaan we aan het werk voor Natuurmonumenten. We zullen een dag plastic van het strand halen en oprukkende struiken en boompjes weghalen om de orchideeënweitjes te ontzetten. ‘S avonds wanen we ons in het pleistoceen. We spotten gletsjers en wolharige neushoorns en hebben het over de schommelingen in het klimaat die ijstijden kunnen veroorzaken.

Deze week zal een invalweek zijn, dat betekend dat je bij opgave aangeeft welke dagen je komt. Je kan 1 nachtje komen, 2 nachten…  Of zelfs de hele week. Bij binnenkomst zal je worden gevraagd naar je corona check QR code.

 

Overdag gaan we aan het werk voor Natuurmonumenten. We zullen oprukkende struiken en boompjes weghalen om de orchideeënweitjes te ontzetten. Eén dag gaan we geen duinvallei in, maar het strand op. Gewapend met vuilniszakken en handschoenen ruimen we al het aangespoelde plastic op. Vaak vinden we op zo’n dag allerlei interessante dingen zoals flessenpost. Wie weet is dit het jaar dat we een aangespoelde mammoetslagtand vinden. Voor meer informatie zie: vrijwilligerswerk in de natuur

Naast het werk zullen we met de hele groep een spel spelen of op excursie gaan. Er is natuurlijk ook vrije tijd om een boek te lezen, het dorp in te gaan, een wandeling te maken of spelletjes te spelen.
We eten met z’n allen en hulp met koken wordt altijd gewaardeerd.

Deze week zal een invalweek zijn, dat betekend dat je bij opgave aangeeft welke dagen je komt. Je kan 1 nachtje komen, 2 nachten…  Of zelfs de hele week.

We beginnen de 27e, we halen die dag de eerste deelnemers op van de boot. Vanaf daar lopen we naar onze accommodatie (of als je heel veel bagage hebt kan je ook op eigen gelegenheid met de bus). Na het nieuwe jaar te hebben ingeluid, gaan we op 1 januari na het ontbijt opruimen en schoonmaken zodat we met de boot weer terug naar het vaste land kunnen.

Wil je mee? Geef je dan zo snel mogelijk op, want er kunnen een beperkt aantal mensen mee. Wil je dat je beste vriendin, je buurman of je postbode mee gaan? Deel dit evenement dan nu op social media:

FAQ

De begeleiders

Maak alvast kennis met het team dat deze week organiseert en in goede banen zal leiden

Thijs
Toen ik voor het eerst met Woesteland aankwam op de kampeerboerderij op Schiermonnikoog, voelde het meteen als thuis: ik hoor erbij, deze plek en deze mensen horen bij mij. De combinatie van fijne mensen, leuk werk, buitenlucht, diepe gesprekken, vrolijk zingen en meer goede dingen des levens zorgen dat ik elke keer weer uitkijk naar de volgende Woesteland-activiteit.
Charlotte
Ik ben deze zomer na jaren weer meegeweest met Woesteland, en het voelt nog steeds als een warm bad. Woesteland biedt je de kans om de mooiste plekken van Nederland (en daarbuiten) te ontdekken, waardevolle en leerzame connecties op te doen, en biedt je vooral heel veel plezier, gezelligheid, spelletjes, kampvuur, natuurweetjes, buiten zijn en nieuwe vriendschappen.
Wytse
Het was een goede ervaring, leuke mensen en en gezellige beestenboel! Ik kan het aan iedereen aanraden!

#woesteland

Volg ons op social media

Share via
Copy link
Powered by Social Snap