Water dat werkt

Direct aanmelden
Datum
16 september 2022 t/m 18 september 2022
Locatie
Geelbroek, Nationaal Park, Drentsche Aa
Doelgroep
16 t/m 30 jaar
Prijs
€ 35

Op dit kamp gaan we ons onderdompelen in een wereld vol water en droogte. We doen samen met de boswachter vrijwilligerswerk in de natuur. In Nationaal Park Drentsche Aa gaan we aan de slag om dit mooie natuurgebied weer in ere te herstellen en future-proof te maken.

Onder leiding van boswachter Amanda, gaan we in dit gebied helpen met onder andere het herstel van een aantal poeltjes. In plaats van ons zorgen te maken over de droogte waar het journaal het steeds over heeft, gaan we dus lekker zelf aan de slag. Er is een groot project op dit moment op het ooit zo natte nationale park weer nat te krijgen. Hoe en waarom dan? Daar gaan we over kletsen en meer over leren op locatie.

Foto’s op deze pagina met dank aan o.a. Robin Zijlmaker, Nienke Vos, Martine Spranger en Rob Venderbos

Vrijwilligerswerk in de natuur

In dit weekend gaan we werken bij de boswachter, daarbij gaan we voornamelijk aan de slag met het herstel van een aantal bijzonder poeltjes. We doen dus vrijwilligerswerk, midden in de natuur. Dat doen we op zaterdag en op zondagochtend. Voor meer informatie over het soort vrijwilligerswerk dat we doen bij WoesteLand zie: Natuurwerk bij WoesteLand

Verder

Naast ons werk in de natuur plannen we nog wat activiteiten, kunnen we een vuurtje stoken (als de droogte het toestaat), en is er altijd tijd voor spelletjes en andere gezelligheid. Op zaterdag kan je ook meehelpen met het koken voor de groep. Zondag werken we tot de lunch nog door om onze klussen af te maken. Daarna eten we en gaan we alweer inpakken.

FAQ

De begeleiders

Maak alvast kennis met de kampcommissie: het team dat deze week organiseert en in goede banen zal leiden

Charlotte
Ik ben deze zomer na jaren weer meegeweest met Woesteland, en het voelt nog steeds als een warm bad. Woesteland biedt je de kans om de mooiste plekken van Nederland (en daarbuiten) te ontdekken, waardevolle en leerzame connecties op te doen, en biedt je vooral heel veel plezier, gezelligheid, spelletjes, kampvuur, natuurweetjes, buiten zijn en nieuwe vriendschappen.
Auke
De eerste keer WoesteLand is meteen een bevrijding van de drukte en je leert ook best veel door in de natuur te werken met begeleiding. Alle mensen zijn aardig, behulpzaam en milieubewust. En heel lekker eten!
Maaike
Als eerste kamp was dit een goede introductie, de locatie was vooral erg fijn ivm de rust op het veld en in het bos.

#woesteland

Volg ons op social media