Wilgenwonderland

Direct aanmelden
Datum
16 februari 2024 t/m 18 februari 2024
Locatie
Ruurlo
Doelgroep
16 t/m 30 jaar
Prijs
€ 35

Stap binnen in de betoverende wereld van het Wilgenwonderland, waar de winter zijn magie zal laten zien! We dompelen ons onder in de charme van de winter en ontdekken de schoonheid van de wilgen.

Omdat de vraag naar brandhoud is afgenomen worden wilgen tegenwoordig vaak niet meer onderhouden en scheuren dan uit en gaan dood. Door de wilgen traditioneel te knotten voorkomen we dit en beschermen wij het cultuurlandschap en deze mooie oude bomen. Het hout komt bovendien goed van pas in de houtkachel.

Als het kamp vol zit, kun je mailen naar info@woesteland.nl om op de wachtlijst te komen.

We gaan dit weekend wilgenknotten in Ruurlo. Deze bomen groeien erg snel en waren vroeger belangrijk als bron van hout. Nu zijn ze vooral belangrijk voor de cultuurhistorie van het landschap en voor allerlei dieren zoals steenuiltjes, die er graag in wonen. Als knotwilgen echter niet onderhouden worden, worden de takken te zwaar en scheurt de boom in stukken. Het onderhoud dat wij gaan doen moet dit dus voorkomen. Hoewel het tegenwoordig een toevallig voordeel en geen doel op zich is, zullen we door dit zagen wel veel mooi brandhout verzamelen. En het toeval wil dat we verblijven in een gebouw met een houtkachel.

Na het werk is er een programma en zal je genoeg tijd hebben om een boek te lezen of een spelletje te spelen. Hulp met het koken wordt natuurlijk ook altijd gewaardeerd.

Wil je mee? Geef je dan zo snel mogelijk op, want er kunnen een beperkt aantal mensen mee. Wil je dat je beste vriendin, je buurman of je postbode mee gaan? Deel dit evenement dan nu op social media!

FAQ

De begeleiders

Maak alvast kennis met het team dat deze week organiseert en in goede banen zal leiden

Anne
Woesteland is een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn en meer over jezelf zult leren. Het is de gekste en leukste groep mensen die je kan ontmoeten en het gekke en leuke aan jou wordt aangemoedigd.
Koen
Het was echt een superleuk kamp! Hele gezellige mensen en duidelijke en toffe werkzaamheden.
Jelmer
Het is een leuke groep waar je je direct thuis voelt, vanaf het moment dat je aankomt tot het moment dat het weer tijd is om te vertrekken

#woesteland

Volg ons op social media