Woestuintje in de stad

Direct aanmelden
Datum
10 september 2021 t/m 12 september 2021
Locatie
De Genneperhoeve, Eindhoven
Doelgroep
16 t/m 30 jaar
Prijs
€ 30

Aardappels, wortels en radijsjes uit eigen tuin? Volkstuinverenigingen worden steeds populairder en hebben immense wachtlijsten. In een moestuin kun je je eigen biologisch eten zien groeien en vervolgens oogsten om er een lekkere soep, ovenschotel of salade van te maken. Zo ben je bewuster met voeding en je omgeving bezig.

Zou een gehele stad zichzelf dan ook kunnen voeden met stadslandbouw? Hoe zou stadslandbouw eruit moeten zien en wat brengt het de inwoners allemaal? En kan je ook je eigen eten verbouwen als je niet eens een tuin hebt?

Met deze vragen gaan wij dit weekend aan de slag. We verblijven bij boer Age en Mirjam, op de Genneper Hoeve. Deze boerderij staat in het midden van de stad Eindhoven, en toch is het geheel omringt door groen! Overdag helpen we Age en Mirjam op hun biologisch-dynamische boerderij, en ’s avonds is er tijd voor leuke spellen en kampvuurverhalen. Zin om mee te gaan? Meld je dan nu aan!

Overdag gaan we aan de slag op de boerderij. Daarnaast is er een programma met spellen, excursies en andere activiteiten aansluitend bij het thema van dit weekend. Uiteraard is er ook genoeg vrije tijd.

FAQ

Maak kennis met het team dat dit weekend organiseert en in goed banen leidt

Thijs Desain
Toen ik voor het eerst met Woesteland aankwam op de kampeerboerderij op Schiermonnikoog, voelde het meteen als thuis: ik hoor erbij, deze plek en deze mensen horen bij mij. De combinatie van fijne mensen, leuk werk, buitenlucht, diepe gesprekken, vrolijk zingen en meer goede dingen des levens zorgen dat ik elke keer weer uitkijk naar de volgende Woesteland-activiteit.
Anne
Woesteland is een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn en meer over jezelf zult leren. Het is de gekste en leukste groep mensen die je kan ontmoeten en het gekke en leuke aan jou wordt aangemoedigd.
Danielle
Woesteland, 27-12-2016 t/m 30-12-2016. Schiermonnikoog, mijn eerste kampje. Wat heb ik gelachen, gewerkt en geslapen. Maar vooral… genoten! Meegenomen door een bijzonder iemand, terecht gekomen tussen alleen maar bijzondere mensen. Bijzonder toffe mensen!! Niet alleen de gezelligheid, maar ook de natuur en het gezonde eten brachten nieuwe kracht. Wetend dat dit alles voor een goed doel is, het milieu én mezelf. Schiermonnikoog, hopelijk niet mijn laatste kampje. Dank voor alles!

#woesteland

Volg ons op social media

Copy link
Powered by Social Snap