Overnachten in een verlaten Hoeve op de Sint-Pietersberg


Mijn eerste kamp met Woesteland was in het zuiden van Limburg. Op de Sint-Pietersberg stond (of staat misschien nog steeds) een oude verlaten boerderij. In principe mag niemand er in, maar van Natuurmonumenten hadden wij toestemming gekregen om er te overnachten terwijl wij een week aan het hooien zijn op de Sint-Pietersberg om de bodemkwaliteit beter te maken voor de zeldzame bloemen die alleen op de Sint-Pietersberg groeien.

 

Het was mijn eerste kamp, dus ik had totaal geen idee wat ik had kunnen verwachten. Uiteindelijk was het een ontzettend leuke week geworden! Ik houd ervan om buiten lekker bezig te zijn, en tijdens het hooien hadden we vanaf de berg ook prachtig uitzicht op Maastricht. Wat me het meest is bijgebleven is de rondleiding die we hebben gekregen door het gangenstelsel van de mergelgrotten in de berg.

Al met al heeft het kamp me ervan overtuigd dat ik zeker nog een keer mee moest gaan met Woesteland, en nu acht jaar later ga ik nog steeds graag mee!