Open submenu

Praktische info

Hier vind je alle praktische info je moet weten voor je mee gaat met WoesteLand. Nog iets onduidelijk? Kijk dan bij veel gestelde vragen of stuur een email naar info@woesteland.nl Onze begeleiders staan altijd klaar om vragen te beantwoorden.

Opgeven voor de activiteiten

Opgeven doe je door bij de activiteit van jouw keus op ‘Nu aanmelden’ te klikken. Zodra je het formulier hebt ingevuld en opgestuurd krijg je een automatische aanmeldingsbevestiging per email. Hierin staat hoe je moet betalen. Pas na ontvangst van je betaling is je aanmelding definitief. Voor de activiteiten geldt een maximaal aantal deelnemers. Voor sommige activiteiten geldt een uiterste opgavedatum.

Activiteit vol?

Jongeren gaan voorbereid op kamp. Korting jongerenkamp financiële hulp

Als een activiteit vol is komt dat op de website te staan. Wil je per se mee met deze activiteit? Stuur dan een mailtje naar info@woesteland.nl, een enkele keer komt er weer een plek vrij of is er nog iets te regelen en kan je toch mee (i.v.m. tickets bij activiteiten in het buitenland soms tegen een meerprijs). Als je zeker wilt zijn van een WoesteLandzomer of -winter, kijk dan eens rond bij de andere activiteiten.

Betaling

Als je je hebt opgegeven ontvang je een email met daarin een inschrijfbevestiging en een verzoek om het geld zo snel mogelijk naar ons over te maken. Kan je volgende maand pas betalen? Laat het even weten met een mailtje aan info@woesteland.nl. De genoemde prijzen zijn inclusief verblijf, (non-alcoholisch) eten/drinken en activiteiten, tenzij nadrukkelijk anders vermeld.

Op 16-30 en 18-30 jaar kampen is er een mogelijkheid voor volwassenen om in vrije tijd een biertje of glas wijn te drinken die we verrekenen via een streepjeslijst. Wij behouden het recht om te kiezen hier niet in te voorzien. De begeleiding let altijd goed op dat deelnemers onder de 18 geen alcohol drinken.

Financiële hulp

Het is niet voor iedereen even makkelijk om WoesteLand activiteiten te bekostigen. Daarom bieden we zo nodig reductie (korting) aan we hebben hier jaarlijks een klein bedrag voor gereserveerd. Wil je gebruik maken van de reductie? Stuur dan een email naar info@woesteland.nl.

Heb je geen slaapzak, matje of tent en kun je deze ook niet kopen (of wil je dat niet voor een enkel kamp)? Stuur ook gerust een mailtje, vaak is er wel een begeleider die iets extra’s heeft liggen of heeft iemand anders nog een plekje over in een tent.

De uitnodiging

Ongeveer drie weken voordat je activiteit gepland staat krijg je een uitnodiging toegestuurd. Hierin zit een paklijst, een routebeschrijving, een deelnemerslijst en de contactinformatie van de begeleiders.  Kortom: alles wat je wilt weten voordat je van huis gaat. Als je dan nog vragen hebt kan je altijd één van de begeleiders bellen of mailen.

praktische info over betaling WoesteLand kamp WvK kampVerzekering

Voor alle deelnemers wordt een aanvullende ongevallenverzekering afgesloten door IVN. Mocht je tijdens de activiteit iets overkomen wat niet door je eigen verzekering gedekt wordt, dan treedt onze verzekering in werking. Let wel, dit is niet hetzelfde als een reisverzekering. Als er iets gebeurt met je bagage (diefstal of verlies) ben je daar dus niet via WoesteLand voor verzekerd. Sluit daar eventueel zelf een reisverzekering voor af.

Annulering

Kun je onverhoopt toch niet komen, laat dat dan zo snel mogelijk weten door een email te sturen aan info@woesteland.nl. Dan kan er iemand van de wachtlijst in jouw plaats mee. Als je je meer dan 3 weken van tevoren afmeldt wordt er slechts 7 euro administratiekosten in rekening gebracht en krijg je de rest van het geld terug. Meld je je later af, dan is het helaas niet mogelijk om geld terug te storten. Indien het kamp door WoesteLand geannuleerd wordt en er al betaald is, wordt het geld natuurlijk altijd terug gestort.

Vertrouwenscommisie

Voor alle vertrouwelijke zaken die je met een WoesteLand begeleider wil bespreken kan je contact opnemen met de WoesteLand vertrouwenscommissie. De WoesteLand vertrouwens commissie bestaat op dit moment uit LuthienJoosje en Rob. Dit kan door een email te sturen naar info@woesteland.nl met “vertrouwelijk voor Luthien”, “vertrouwelijk voor Joosje” of “vertrouwelijk voor Rob” als onderwerp.
Bij ernstige zaken, zoals misdrijven is de vertrouwens commissie van WoesteLand verplicht om ook de vertrouwenscommissie van het IVN (onze moederorganisatie) in te schakelen. Voor meer informatie en contact informatie over de IVN vertrouwenscommissie, zie: IVN vertrouwenscommissie.

LeeftijdsgrenzenJongerenvakantie in de natuur betaalbaar en voor iedereen

Bij de informatie over activiteiten staat voor welke leeftijdsgroep de activiteit bedoeld is. Nu zijn wij daar niet heel erg streng in, maar grenzen zijn er niet voor niets. We richten het programma van onze activiteiten in zodat het aansluit bij de beoogde leeftijdsgroep, bovendien verschilt de intensiteit en manier van begeleiden ook tussen activiteiten voor tieners of voor 18plus. Wil je mee met een activiteit, maar ben je een jaartje jonger of ouder dan er staat, neem dan even contact met ons op via info@woesteland.nl. De begeleiding van de activiteit kan dan bekijken of het wel of niet mogelijk is dat jij ook meegaat. Voor activiteiten voor de leeftijd van 12 t/m 15 jaar geldt dat je in elk geval al op de middelbare school moet zitten. Zit je nog op de basisschool, of heb je jongere natuur-enthousiastelingen in je leven? Kijk eens naar de IVN Natuurontdekkers!