Open submenu

Praktische info

Hier vind je alle praktische info die je moet weten voor je mee gaat met WoesteLand over: opgeven voor activiteiten, de uitnodiging, betaling, financiële hulp, annulering, vertrouwenscommissie, activiteit vol, leeftijdsgrenzen, en verzekering.

Nog iets onduidelijk? Kijk dan bij de FAQ van het kamp, stuur een email naar info@woesteland.nl of vul het contactformulier in. Onze begeleiders staan altijd klaar om vragen te beantwoorden.

~

Opgeven voor de activiteiten

Opgeven doe je door bij de activiteit van jouw keus op ‘Nu aanmelden’ te klikken. Zodra je het formulier hebt ingevuld en opgestuurd krijg je een automatische aanmeldingsbevestiging per email. Hierin staat hoe je moet betalen. Pas na ontvangst van je betaling is je aanmelding definitief. Let op: voor de activiteiten geldt een maximaal aantal deelnemers en voor sommige geldt een uiterste opgavedatum.

Jongeren gaan voorbereid op kamp. Korting jongerenkamp financiële hulp

De uitnodiging

Ongeveer drie weken voordat je activiteit gepland staat krijg je een uitnodiging toegestuurd. Hierin zitten een paklijst, de contactinformatie van de begeleiders en alles wat je verder wilt weten voordat je van huis gaat. Als je dan nog vragen hebt kan je altijd de begeleiders bellen of mailen.

Betaling

Als je je hebt opgegeven ontvang je een email met daarin een inschrijfbevestiging en je factuur. Kan je volgende maand pas betalen? Laat het weten met een mailtje. De genoemde prijzen zijn inclusief verblijf, (non-alcoholisch) eten/drinken en activiteiten, tenzij nadrukkelijk anders vermeld.

Op 16-30 en 18-30 jaar kampen is er vaak een mogelijkheid voor volwassenen om in vrije tijd een biertje of glas wijn te drinken. Dit wordt apart verrekend via een streepjeslijst. Wij behouden het recht om hier niet in te voorzien. De begeleiding let altijd goed op dat deelnemers onder de 18 geen alcohol drinken.

Financiële hulp

Het is niet voor iedereen even makkelijk om WoesteLand activiteiten te bekostigen. Daarom bieden we zo nodig reductie (korting) aan. We hebben hier jaarlijks een klein bedrag voor gereserveerd. Wil je gebruik maken van deze reductie? Neem contact met ons op.

Kan je geen slaapzak, matje of tent kopen (of wil je dat niet voor een enkel kamp)? Neem ook hier gerust contact over op, vaak is er wel een begeleider die iets extra’s heeft liggen of heeft iemand een plekje voor je over in een tent.

Annulering

Kun je onverhoopt toch niet komen? Laat dat dan (hier) zo snel mogelijk weten, dan kan er iemand van de wachtlijst in jouw plaats mee. Zolang je je meer dan 3 weken van tevoren afmeldt wordt er slechts 7 euro administratiekosten in rekening gebracht en krijg je de rest van het geld terug. Meld je je later af, dan is het helaas niet mogelijk om geld terug te krijgen. Indien het kamp door WoesteLand geannuleerd wordt, wordt het geld natuurlijk volledig terug gestort.

Vertrouwenscommissie

Voor alle vertrouwelijke zaken die je met een WoesteLand begeleider wil bespreken kan je contact opnemen met de WoesteLand vertrouwenscommissie. De WoesteLand vertrouwens commissie bestaat op dit moment uit Lisa en Rob. Dit kan door een email te sturen naar vertrouwenspersoon@woesteland.nl Als je een voorkeur hebt voor welke vertrouwenspersoon jouw zaak op zich neemt, meld dit in het onderwerp van de mail.
Als je om welke reden dan ook liever praat met iemand buiten WoesteLand is er ook de IVN vertrouwenscommissie (van onze moederorganisatie). Bij eventuele ernstige zaken, zoals misdrijven, is de vertrouwenscommissie van WoesteLand verplicht om ook de vertrouwenscommissie van het IVN  in te schakelen.

Activiteit vol?

Als een activiteit vol is staat dit op de website. Wil je toch graag mee met deze activiteit? Neem contact met ons op om op de wachtlijst te komen. Een enkele keer komt er weer een plek vrij of is er nog iets te regelen en kan je toch mee. Dit kan soms bij bijv. een buitenland kamp, i.v.m. stijgende prijs van trein-/bus tickets, tegen een meerprijs zijn. Kijk ook eens rond bij de andere activiteiten, als je zeker wilt zijn van een WoesteLand zomer of winter.

LeeftijdsgrenzenJongerenvakantie in de natuur betaalbaar en voor iedereen

Bij de informatie over activiteiten staat voor welke leeftijdsgroep de activiteit bedoeld is. Nu zijn wij daar niet altijd heel streng in, maar deze grenzen zijn er niet voor niets. We richten het programma van onze activiteiten in zodat het aansluit bij de beoogde leeftijdsgroep, bovendien verschilt de intensiteit en manier van begeleiden ook tussen activiteiten voor tieners of voor 16+.

Wil je mee met een activiteit, maar ben je een jaartje jonger of ouder dan er staat, neem dan even contact met ons op. De begeleiding van de activiteit kan dan bekijken of het wel of niet mogelijk is dat jij ook meegaat. Voor activiteiten voor de leeftijd van 12 t/m 15 jaar geldt dat je in elk geval al op de middelbare school moet zitten. Zit je nog op de basisschool, of heb je jongere natuur-enthousiastelingen in je leven? Kijk eens naar de IVN Natuurontdekkers!

praktische info over betaling WoesteLand kamp WvK kampVerzekering

Voor alle deelnemers wordt een aanvullende ongevallenverzekering afgesloten door IVN. Mocht je tijdens de activiteit iets overkomen wat niet door je eigen verzekering gedekt wordt, dan treedt onze verzekering in werking. Let wel, dit is niet hetzelfde als een reisverzekering. Als er iets gebeurt met je bagage (diefstal of verlies) ben je daar dus niet via WoesteLand voor verzekerd. Sluit daar eventueel zelf een reisverzekering voor af.