Denemarken 2016 en 2017


 

Het jaar was 2016, ik was nog niet zo lang begeleider bij WoesteLand. Ik mocht voor het eerst een heus zomerkamp voorbereiden en begeleiden met een paar fijne mede-begeleiders. We wilden graag iets met Scandinavië en vikingen doen. Zo kwamen we terecht in Denemarken, waar we gebruik mochten maken van een groot huis dat in bezit was van een vergelijkbare Deense natuurorganisatie voor jongeren. Dit huis stond op een historisch terrein waar vroeger een klooster en een papiermolen hadden gestaan, waarin de monniken leefden en werkten. We hebben veel geleerd over de geschiedenis van deze streek. Daarnaast hebben we geholpen om het natuurgebied rondom deze prachtlocatie in stand te houden.

Het was een ontzettend toffe week. Ik heb niet alleen heel veel heb geleerd over het begeleider-zijn bij WoesteLand, maar ook een mooi land heb ontdekt en veel nieuwe vrienden heb gemaakt. Deze zomerweek was zo goed bevallen, dat we in 2017 besloten om het nog eens dunnetjes over te doen. Ditmaal begon het avontuur een beetje moeizaam. Wij stranden een paar dagen in Duitsland met de auto en daarin de boodschappen voor de eerste dag. Ondertussen waren de deelnemers al op de locatie aangekomen met de trein. Gelukkig was de supermarkt nog net een paar minuten open en verliep de rest van de week prima. Zo hebben we voor de tweede maal een bijzonder uitje kunnen maken naar het nabije vikingfestival in Skanderborg.

Al met al was Denemarken een toplocatie waar je kunt genieten van mooie verhalen, indrukwekkende natuur, fascinerende historie en een vriendelijke cultuur. Ik hou me aanbevolen voor een nieuw bezoekje! – Frank