Begeleider worden bij WoesteLand

Buitenlucht jongeren

Afgelopen jaar ben ik begonnen met het opleidingstraject van WoesteLand om begeleider te worden. Ik ging al een aantal jaar mee met WoesteLand-kampen, en het leek mij leuk om meer bij de organisatie betrokken te zijn.
De eerste keer dat ik mee ging met een kamp, was in 2019. Ik wilde graag iets totaal anders doen tijdens de zomervakantie, en kwam via het internet uit op WoesteLand. Wat mij aansprak was het buiten zijn in de natuur. Ik vind het altijd erg fijn om buiten te zijn. Wandelen in het bos, liggend in het gras een boek lezen, gewoon ontspannen. Ik vond het fijn dat ik bij WoesteLand lekker buiten bezig kon zijn en tegelijkertijd nieuwe mensen kon ontmoeten. Je doet iets goeds voor de natuur, samen met gezellige mensen.

In oktober vorig jaar begon het opleidingstraject in de vorm van een trainingsweekend. Alle nieuwe begeleiders hebben elkaar dit weekend leren kennen en we kregen veel theoretische uitleg over hoe je een kamp opzet en in goede banen leidt. Naast veel geleerd te hebben dat weekend, was het ook erg gezellig om met z’n allen te brainstormen over kampideeën.
In februari heb ik mijn eerste kamp begeleid. Het was een weekend wilgenknotten in Ruurlo. Voorafgaand aan zo’n kamp heb ik met medebegeleiders meerdere meetings gehad, over o.a. logistieke zaken, wat voor (avond)activiteiten we willen organiseren en de planning. Ik heb het weekend als erg positief ervaren en heb nog meer inzicht gekregen in hoe je een kamp goed begeleidt.

Binnenkort volgt het tweede trainingsweekend. Hierin leren we als begeleiders meer over de praktische kanten van het begeleiden van kampen. Ik heb er al erg veel zin in, en ik ben erg blij dat ik ervoor heb gekozen om begeleider te worden. Het is erg fijn om zo betrokken te zijn bij zo’n leuke organisatie als WoesteLand 🙂
– Tessa Wiersma