WoesteLandbegeleider Alve vertelt


Alve heeft in mei het opleidingstraject tot WoesteLandbegeleider afgerond. In dit interview leer je meer over Alve en diens WoesteLand-ervaringen.

Allereerst: vertel eens wat over jezelf, wat je doet in het dagelijks leven en hoe lang je mee gaat met WoesteLand?

Ik ben Alve, 21 jaar en ik kom uit Groningen. Maar ik studeer nu Bos- en Natuurbeheer in Wageningen. Verder ga ik graag wandelen, lezen, zwemmen of iets creatiefs doen! Ik ben afgelopen zomer voor het eerst mee geweest met WoesteLand. Een hele leuke zomer week bij een ecodorp/voedselbos waar we een kas hebben opgeknapt!

Welk kamp heb je al begeleid?

Ik heb tussen kerst en oud en nieuw mijn eerste kamp begeleid. WoesteLand gaat elke kerstvakantie naar Schiermonnikoog, waar we vrijwilligerswerk voor Natuurmonumenten doen. Dit jaar was het thema ‘sterren’, wat we heel breed hebben getrokken. Dus het ging niet alleen over ‘echte’ sterren, maar ook over waar de deelnemers zelf een ster in zijn. Ik was daar met hele fijne medebegeleiders, we vulden elkaar goed aan en ik heb veel geleerd.

Wat is zo leuk aan het begeleiden van kampen? 

Allereerst vind ik het heel leuk om jongeren mee te nemen de natuur in. Zodat ze meer in verbinding staan met hun omgeving. Daarnaast vind ik het leuk om de kampen te organiseren, de promo te maken en alles goed voor te bereiden. Het is heel fijn om dit allemaal samen te zien komen op het kamp. Wat ik heel fijn vind aan het begeleiden van de WoesteLand kampen is de overleggen met alle begeleiders, elke avond van het kamp. Hier bespreken we hoe we het vinden gaan, hoe het met onszelf gaat en hoe het met alle deelnemers gaat. Zo creëren we een zo fijn mogelijk kamp voor iedereen. Daarnaast wordt er altijd veel gelachen tijdens deze overleggen.

Wat is je leukste WoesteLand herinnering?

Oef dat is een moeilijke vraag… De bonte avonden aan het einde van de kampen zijn altijd erg leuk, maar ik denk dat de goede gesprekken bij het kampvuur mijn favoriete WoesteLand herinneringen zijn.

Waar zou je nog eens een kamp willen houden?

Ik zou graag een keer een kamp willen organiseren midden in een mooi natuurgebied in Nederland. En ik zou graag een keer een kamp willen houden in Scandinavië. Dat is mijn favoriete vakantiebestemming en het lijkt me erg leuk om er een keer met een groep WoesteLanders heen te gaan!

Waarom zou je jongeren aanraden om WoesteLand te begeleider worden?

Ik zou het aanraden om WoesteLand begeleider te worden omdat je veel over jezelf leert, leert hoe je activiteiten organiseert, en goed leert samen te werken. Daarnaast ontmoet je veel fijne mensen, zowel boswachters en boeren, als jongeren!